Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Ventilatie in gestapelde bouw verduurzamen

28/02/2024

Bij renovatie van gestapelde bouw zorgen het kanaalwerk en de beschikbare ruimte voor de grootste belemmeringen als het gaat om ventilatie. Ondanks dat ventilatie belangrijk is voor een gezond binnenklimaat, treft Wouter Meeuws van DUCO in de praktijk vaak nog slechte ventilatie aan. In sommige gevallen ontbreekt een ventilatiesysteem zelfs. Voor de renovatie van gebouwen tot aan 15 appartementen bestaan er oplossingen, waarbij belemmeringen van kanaalwerk en ruimte niet meer aan de orde zijn. In dit artikel lichten we collectieve ventilatie met vraagsturing toe. 

Prefabricage en efficiënte planning vereenvoudigen renovatieprojecten

22/02/2024

In Almere Haven vond er een grootschalig renovatieproject plaats, waarbij woningcorporatie De Alliantie 160 woningen heeft voorzien van hybride warmtepompen. In samenwerking met Comfort Partners en Wasco werd vooraf een maatwerkplan gemaakt. Er werden hoge prioriteiten gesteld aan het beperken van overlast, vervoersbewegingen en verpakkingen. Een ander belangrijk aandachtspunt in de voorbereiding van het renovatieproject was een logistieke planning waarbij installateurs vlot door konden werken. 

Veelbelovende logistieke samenwerking bij de bouw van Amsterdamse woontoren ‘Justus’

24/10/2023

In Amsterdam Zeeburg wordt momenteel de 100 meter hoge Amsterdamse woontoren ‘Justus’ gebouwd. Om de bouw zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, bedachten aannemer J.P. van Eesteren en Giesbers InstallatieGroep een slimme logistieke aanpak. Een ‘logistieke hub’ en een gerichte samenwerking met ketenpartners resulteren langzamerhand in een duurzaam eindresultaat. Een overdaad aan transportbewegingen en verpakkingen zijn in de traditionele bouw de oorzaken van vertragingen, buurtoverlast en veel CO2-uitstoot. Daarom is er bij de bouw van deze woontoren samen met onder andere ketenpartners IdealStandard (sanitair), WTH (vloerverwarming) en Wasco gewerkt aan processen die minder verpakkingen, (verticale) transportbewegingen en doorlooptijd met zich meebrengen. Dit resulteert in aanzienlijk minder CO2-uitstoot en meer effectieve montage-uren.

Wasco verhoogt productie met 25% bij project in Utrecht

07/07/2021

Het tekort aan personeel in onze branche raakt veel bedrijven. Er zijn te weinig mensen en er is te weinig tijd om projecten af te ronden. Daar liep de firma Linthorst ook tegenaan bij het project ‘Op de Dreef’ in Utrecht. Wasco hielp hen met prefab-radiatoren, waardoor de productie verhoogd werd met 25%.