Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Prefabricage en efficiënte planning vereenvoudigen renovatieprojecten

22/02/2024

In Almere Haven vond er een grootschalig renovatieproject plaats, waarbij woningcorporatie De Alliantie 160 woningen heeft voorzien van hybride warmtepompen. In samenwerking met Comfort Partners en Wasco werd vooraf een maatwerkplan gemaakt. Er werden hoge prioriteiten gesteld aan het beperken van overlast, vervoersbewegingen en verpakkingen. Een ander belangrijk aandachtspunt in de voorbereiding van het renovatieproject was een logistieke planning waarbij installateurs vlot door konden werken. 

Strakke communicatie en planning doorslaggevend voor succes: project ‘De Stadsveteraan’

23/11/2023

“Als installateur ben je bij een dergelijk project als eerste aanwezig en als laatste klaar.”, zegt Michel Plomp in een interview met Koppeling. Michel is uitvoerder bij INCO en werkt in het project ‘De Stadsveteraan’ van Woonzorg Nederland nauw samen met Roy Geerking, vertegenwoordiger bij Wasco. INCO is verantwoordelijk voor de gehele engineering van de w-installaties en e-installaties in het appartementencomplex voor senioren in Amsterdam. Vanaf het eerste moment werd Wasco betrokken om mee te denken in de beste oplossingen.

Veelbelovende logistieke samenwerking bij de bouw van Amsterdamse woontoren ‘Justus’

24/10/2023

In Amsterdam Zeeburg wordt momenteel de 100 meter hoge Amsterdamse woontoren ‘Justus’ gebouwd. Om de bouw zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, bedachten aannemer J.P. van Eesteren en Giesbers InstallatieGroep een slimme logistieke aanpak. Een ‘logistieke hub’ en een gerichte samenwerking met ketenpartners resulteren langzamerhand in een duurzaam eindresultaat. Een overdaad aan transportbewegingen en verpakkingen zijn in de traditionele bouw de oorzaken van vertragingen, buurtoverlast en veel CO2-uitstoot. Daarom is er bij de bouw van deze woontoren samen met onder andere ketenpartners IdealStandard (sanitair), WTH (vloerverwarming) en Wasco gewerkt aan processen die minder verpakkingen, (verticale) transportbewegingen en doorlooptijd met zich meebrengen. Dit resulteert in aanzienlijk minder CO2-uitstoot en meer effectieve montage-uren.

Wasco verhoogt productie met 25% bij project in Utrecht

07/07/2021

Het tekort aan personeel in onze branche raakt veel bedrijven. Er zijn te weinig mensen en er is te weinig tijd om projecten af te ronden. Daar liep de firma Linthorst ook tegenaan bij het project ‘Op de Dreef’ in Utrecht. Wasco hielp hen met prefab-radiatoren, waardoor de productie verhoogd werd met 25%.

De nieuwe wijk Kloostervelden verbindt toen en nu.

30/04/2021

In de nieuwe wijk Kloostervelden in Sterksel staan het klooster en de kapel centraal. Deze werden meer dan een eeuw geleden door monniken opgericht. Eromheen staan woonhuizen en kleinschalige zorgwoningen. Van Thiel Optimaal is al sinds 2014 betrokken bij de realisatie van deze nieuwe woonwijk om het voormalige klooster.

Halveer de bouwtijd met Wasco bouwlogistiek

04/05/2021

Wasco’s bouwlogistiek bewijst zichzelf opnieuw. In een recent project behaalde onze klant maar liefst 50% tijdswinst doormiddel van het inzetten van slimme bouwlogistiek, prefab en volumeboxen.

Tijd is geld luidt het cliché, maar dat maakt het niet minder waar. Het verkorten van de bouwtijd is een belangrijke manier om te besparen op de kosten. Wasco levert verschillende diensten die meehelpen aan het verkrijgen van deze tijdswinst.

Zo heeft Wasco tijdens project ‘Black Box’, in Groningen, samengewerkt met Comfort Partners. Het voormalige gebouw van de Sociale Dienst werd omgebouwd tot een complex met studenten huisvesting. Er moest veel installatiewerk gedaan worden, dus het was cruciaal dat Wasco zorgde voor een stipte, snelle en soepele levering van de benodigde materialen. Zo werd er in het weekend geleverd, om de bouw niet in de weg te zitten. Tevens werd het in de juiste ruimte klaar gezet, waardoor de monteur niet meer met materialen over de bouwplaats hoefden te lopen. De samenwerking tussen Comfort Partners en de Wasco’s Verkoopbinnendienst  Groningen verliep soepel.  “Wasco levert deze volumeboxen én in het weekend als extra dienstverlening. We gebruiken deze dienst de afgelopen jaren steeds meer”, aldus Ronald van der Molen, Projectleider Installaties bij Comfort Partners.


Wasco neemt door deze ruime leveringstijden van volumeboxen vooraf veel werk uit handen, waardoor monteurs direct met de eindmontage kunnen beginnen. Er wordt voor het transport door het materiaal in de volumeboxen te plaatsen goed zorg gedragen om schade te voorkomen. Daarnaast nemen wij de afvalverwerking voor de klant uit handen door vooraf aan het transport zoveel mogelijk verpakkingsloos te leveren en achteraf door de Wasco resterende materialen weer mee te nemen. Daarnaast -ook niet onbelangrijk- heb je blijere monteurs, want zij hoeven niet met zware bouwmaterialen te sjouwen.

De video bij dit artikel geeft de kracht van slimme bouwlogistiek weer. Waar de klant voorheen 4 appartementen in een dag kon realiseren, waren dat er nu 6. Dit werd voor elkaar gekregen door goed overleg te voeren met de klant en zo af te stemmen wat en wanneer de volumeboxen en het prefab materiaal geleverd werden.

Bekijk het project:

Project: Blik in de badkamer van Moxy Hotels

07/10/2021

De Moxy hotelformule: van levenloos gebouw naar levendig hotel. Het is een transformatie die al vaak is uitgevoerd. Zo hebben ze een oud, leegstaand kantoorpand aan de rand van Schiphol omgetoverd tot schitterend hotel voor jonge explorers, gezinnen, zakenreizigers en politici.

PROJECT: Renovatie kerk tot medisch centrum

14/04/2023

KLIMAATBEHEERSING MET MRV/VRF

In Geleen transformeert Verenigde Apotheken Limburg (VAL) een historische kerk naar een medisch centrum. Opvallend aan dit project zijn de 8 buitenunits die binnen komen te staan. Hiervoor is in de kerk speciaal een tweede verdieping gecreëerd. Deze units gingen via het dak naar binnen.

Referentieproject: Duurzaam antwoord op hogere warmtevraag

23/05/2021

Vader en zoon Stegeman realiseerden duurzame installatie in een herbouwde Zwolse villa. Het familiebedrijf Stegeman Installatietechniek bestaat al 30 jaar, maar dit project was een bijzondere uitdaging.

De opdrachtgever van de villa stelde zelf een bouwteam samen. Stegeman Installatietechniek werd benaderd door de aannemer uit dit bouwteam. Het uitgangspunt was de tekening van de architect.

Meer ruimte voor techniek
De villa heeft meerdere badkamers. Stegeman Installatietechniek moest dus op zoek naar een installatie met een bovengemiddelde capaciteit voor warm water. Op elk moment moet de installatie voldoen aan de warmtevraag. In het 1e ontwerp van de architect was onvoldoende ruimte gereserveerd voor de techniekruimte. Stegeman Installatietechniek heeft contact opgenomen met Wasco, zij zijn samen met de architect, aannemer en opdrachtgever naar het Wasco Energie Centrum geweest. In het Wasco Energie Centrum staan verschillende werkende installaties opgesteld, hierdoor werd het een stuk duidelijker hoeveel ruimte de installatie nodig heeft. Naar aanleiding van dit bezoek zijn de volgende keuzes gemaakt; een lucht-water warmtepomp voor de verwarming van de woning, balansventilatie, 2 warmtepompboilers voor de warmwatervoorziening en 16 pv-panelen.

Airconditioning op maat voor gezondheidscentrum Lambertuskerk

10/01/2021

In 2017 bouwde VAL Vastgoed de Lambertuskerk in Venlo-Blerick om tot gezondheidscentrum. Bij de renovatie zijn authentieke neogotische elementen als glas-in-loodramen, spitse bogen en hoge, gewelfde plafonds bewaard gebleven. De integratie van deze authentieke elementen in de nieuwe indeling van het gebouw zorgde ervoor dat niet overal dezelfde temperatuur vastgehouden kon worden. Aan Wasco de vraag dit te verhelpen.

Case: oplossing voor zorginstelling

30/12/2021

Snel schakelen, meedenken met de klant en meer zijn dan alleen maar een dozenschuiver. Dankzij onze collega’s op de afdeling Techniek konden de bewoners van een Drentse zorginstelling snel weer warm douchen. “Wasco is één van de groothandels die niet alleen een dozenschuiver is maar ook echt meedenkt met engineeringsvraagstukken”, aldus Michel Spans, projectleider bij BAM Bouw en Techniek.