Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Nieuw: Evolar evo-cover omkasting in WPC met unieke natuurlijke uitstraling.

23/04/2024

• Eenvoudige montage in 5 minuten
• Duurzaam en onderhoudsvrij
• Uitvoerig getest, geen invloed op de werking van de airco of warmtepomp
• Universeel, geschikt voor elk merk airco en warmtepomp
• Geschikt voor wand- en staande montage
• Optionele uitbreiding met backcover (achterplaat) voor vrijstaande montage
• Optionele bodemplaat (onderplaat) voor wandmontage

Verfraai en bescherm uw buitenunit met de Evolar Evo-Cover WPC omkastingen, waarbij duurzaamheid en design hand in hand gaan. Deze houtlook omkastingen zijn met zorg vervaardigd uit WPC, een hoogwaardig hout-kunststof composiet, dat de charme van hout combineert met de duurzaamheid van kunststof. Het resultaat is een natuurlijke houtuitstraling zonder de behoefte aan frequent onderhoud. 
Onze Evo-Cover omkastingen bieden niet alleen een esthetische upgrade voor buitenunit van uw airco- of warmtepomp, maar dragen ook bij aan een langere levensduur door extra bescherming te bieden tegen weersinvloeden. Dankzij het innovatieve ontwerp beïnvloedt de omkasting de efficiëntie van uw airco- of warmtepomp niet, waardoor u kunt genieten van optimale prestaties zonder compromissen.

Nu bij Wasco: Comfort Line warmtepomptoebehoren

25/04/2024

Ben je op zoek naar warmtepomptoebehoren? De volgende Comfort Line warmtepomptoebehoren zijn aan het assortiment toegevoegd:

Comfort Line aansluitsets voor monoblock warmtepompen
Het aansluiten van een monoblock warmtepomp wordt eenvoudig met de Comfort Line flexibele aansluitsets. Wasco biedt twee verschillende sets met allebei twee slangen met een lengte van 75cm, die zijn voorzien van een 28 mm knel aansluiting. In de ene set heeft de slang een 1" binnendraad aansluiting, in de andere set een 1.1/4" binnendraad aansluiting. 

De meegeleverde isolatie is 19mm dik en voorzien van een  PVC coating die UV en ongedierte resistent is. De isolatie is 8 cm langer dan de slangen zodat deze over de koppelingen geschoven kunnen worden. Dit voorkomt warmteverlies bij de koppelingen. 

De flexibele slangen helpen de overdracht van trillingen naar de rest van de installatie te voorkomen, terwijl de staal-gevlochten omhulsels zorgen voor extra bescherming. Beide aansluitsets voldoen aan de MCS MIS3005 installatie normen.

De nieuwe Orcon HRC OptiAir balansventilatie

02/04/2024

Orcon introduceert met trots de nieuwe Orcon HRC OptiAir. Een uiterst compact en flexibel balansventilatiesysteem met de beste prestaties. Winnaar van de VSK Awards 2024 in de categorie Gezond & Comfort.

Goede ventilatie bij ruimtegebrek
De uitdagingen in de huidige woningbouwsector draaien grotendeels om verduurzaming. Een belangrijk aspect hiervan is het upgraden van bestaande woningen, waaronder het verbeteren van de isolatie. Dit brengt echter een extra uitdaging met zich mee: goede ventilatie. Dit is cruciaal voor een gezond binnenklimaat, aangezien dit de ophoping van CO₂, vocht en andere schadelijke stoffen voorkomt, wat gezondheidsproblemen kan voorkomen.

In veel bestaande woningen is er vaak sprake van natuurlijke of mechanische ventilatie, deze hebben het nadeel dat ze warme binnenlucht naar buiten afvoeren, iets wat het liefst vermeden wordt in het kader van duurzaamheid. Ventilatie met warmte-, en koudeterugwinning is hierin de enige geschikte oplossing. Ruimtegebrek maakt het echter vaak onmogelijk om een balansventilatiesysteem te plaatsen. Hier komt de Orcon HRC OptiAir om de hoek kijken als een unieke oplossing: een uiterst compact en flexibel balansventilatiesysteem.

Wasco specialist ontwikkelt slimme houder voor werkschakelaar: probeer Aircoplate uit!

27/03/2024

In de praktijk plaatsen veel installateurs de verplichte werkschakelaar van een warmtepomp of airco op de buitenunit. Echter loopt jouw klant zo het risico op onnodige schade, lekkages, corrosievorming en storingen door de zelftappende schroeven. Dit gebeurt helaas met regelmaat, omdat een andere plek niet voorhanden is. Neem bijvoorbeeld een buitenunit op een plat dak; waar ga je bij gebrek aan een gevel de werkschakelaar monteren? Vanaf nu op deze slimme houder: Aircoplate!

Soleco trillingsdempersets voor alle merken buitenunits

25/03/2024

Soleco is reeds 50 jaar gespecialiseerd in de analyse, het ontwerp en de productie van anti-vibratie en anti-seismische producten.

Soleco op kleurgecodeerde trillingsdempersets zijn speciaal ontworpen voor het opvangen van vibraties wanneer een buitenunit in bedrijf is. Het voorkomt de onwenselijke bijgeluiden die vrijkomen door resonantie wanneer metalen delen onderling met elkaar in contact komen. Dit komt met name voor wanneer een buitenunit op wandbeugels aan de buitengevel opgesteld is en bij dakopstellingen waarbij de opstellingsbalken de trilling overdraagt aan het dakoppervlak.

De trillingsdempersets worden per doos van 2 sets geleverd en je krijgt dus in totaal 4 trillingsdempers incl. bevestigingsmateriaal geleverd. De kleur correspondeert met het draagvermogen welke zich verhoudt in de (lichte) ventilatorzijde en (zwaardere) compressorzijde van de buitenunit. 

Specificaties:

- Vervaardigd uit thermoplastisch elastomeer en daarmee bestand tegen temperaturen tot 110°C, veroudering, uitdrogen en daarmee scheuren, UV-straling en reinigingsmiddelen.
- De veer is elektrostatisch ondergedompeld in een vloeistofbad volgens het KTL-verfproces, veelal toepgepast bij landbouwmachines in de agrarische sector en daarmee gegarandeerd onderhoudsvrij en roestvrij.
- M8 inwendige draad aan zowel de onder als bovenzijde.

Nieuw: de Alfea Extensa M monobloc van Atlantic

19/03/2024

Atlantic presenteert haar nieuwste lucht/water warmtepomp; de Alfea Extensa M monoblock. De ideale warmtepomp voor verwarmingsinstallateurs die CV ketels plaatsen.

De monoblock buitenunit van de Alfea Extensa M onderscheidt zich met een stijlvol uiterlijk en een stille, veilige werking. Deze nieuwe monoblock-range staat garant voor:
- één van de stilste warmtepompen
- betrouwbaar Europese kwaliteits product
- installatiegemak: alle componenten onder 1 mantel
- zeer efficiënt en voordelige prijs

En met een capaciteit van 5-11 kW en een watertemperatuur tot 60 °C, past deze warmtepomp zowel in nieuwbouw oplossingen als bestaande bouw. Voor alleen verwarming is er een single uitvoering, eventueel te combineren met een losse boiler. Voor verwarming en warm water is er een DUO boil met een inhoud van 190 of 230 liter* beschikbaar.

* later dit jaar beschikbaar

Ubbink Ventus Valetis - De logische WTW combinatie

29/02/2024

Word dakwijs met Ubbink 

Een efficiënt en goed presterend dak realiseren is niet inspelen op een vraag, het is voldoen aan de gestelde eisen! In een notendop zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden: de constructie, de isolatiewaarden van het dak, de lucht- en waterdichtheid van het dak, de aansluitingen en doorvoeren én een maximaal renderende energieopwekking. Wat in één zin is samengevat, vergt echter veel ontwerpvaardigheden, oplossingsgerichtheid en kunde van de mensen die het dak opgaan.

Iedere (energie)component op het dak stelt specifieke eisen. De luchttoevoer mag niet naast de ontspanningsleiding van de riolering of de ventilatieluchtafvoer geplaatst worden. Terwijl je bij zonnepanelen schaduw wilt voorkomen. Daarnaast moet je bij het ontwerp rekening houden met de schacht, muren en kamers binnenshuis. En juist daar, waar installateurs en bouwers elkaar tegenkomen, maakt de combinatie Ventus-Valetis het onderscheid.

De Ventus-Valetis combinatie bij Wasco

Voor zowel de luchttoevoer Ventus als luchtafvoer Valetis geldt dat de doorvoeren loodrecht door het dak geplaatst worden. Fijn voor de installateur die een rond gat in het dak maakt in plaats van een ovaal. Bovendien is het gat kleiner en exacter (lucht- en waterdicht) af te werken. Maar ook binnenshuis bieden deze haakse doorvoeren voordelen. Zo kan het leidingwerk tegen het dak geplaatst worden en neemt het minder ruimte in.

Daarnaast bewijzen de Ventus en Valetis hun klasse op het dak. Tijdwinst wordt geboekt door de ronde doorvoeren én de traploze instelling van de Ventus. Terwijl de Valetis de helling van het dak volgt. Door de beperkte opbouwhoogte - slechts 140 mm – voorkom je met het Valetis-luchtafvoersysteem schaduwen op de zonnepanelen. Én voor de Valetis is bijna overal op het hellende dak plaats, wat het ontwerp voor zowel binnen als buiten vereenvoudigd.
Dat maakt de keuze voor de Valetis-Ventus combinatie niet alleen heel logisch, maar ook bijzonder renderend.

Bekijk hier het Ventus-Valetis assortiment van Wasco.

Nieuwe ROBOT elektrische vloerverwarming

13/02/2024

In de wereld van elektrische verwarmingsoplossingen komt er een nieuwe speler op het toneel: ROBOT vloerverwarming. Het systeem bestaat uit de ROBOT (vloer)verwarmingsmat met bijbehorende wifi-thermostaat. Dit verwarmingssysteem biedt een ongekende flexibiliteit in installatie en is eenvoudig aan te passen aan verschillende ruimteafmetingen.

Technologische Hoogstandjes
De ROBOT verwarmingsmat is geen gewone verwarmingsoplossing. Het is een flexibele en robuuste zelfklevende mat waarop dunne verwarmingskabels gelijkmatig zijn bevestigd. Deze kabels zijn voorzien van hoogwaardige isolatie, waaronder primaire hoge temperatuur Flouro-polymeer, aardscherm en een buitenmantel van polyolefine (LSZH)/PVC/hoge temperatuur polymeer. Met een dubbele geleider van ongeveer 3,1 mm dik en koude draden die aan één uiteinde van de mat eindigen, biedt de ROBOT verwarmingsmat een geavanceerde technologische basis.

Flexibiliteit in Formaat
De ROBOT verwarmingsmat is maar liefst beschikbaar in 15 verschillende maten, variërend van 0,5 m2 tot en met 12 m2. Met een standaard breedtemaat van 50 cm past deze mat moeiteloos in diverse ruimtes, groot of klein. Maar wat als de mat niet precies past? Geen probleem! De mat kan eenvoudig worden aangepast door het glasvezelnet in te knippen, zonder schade aan de verwarmingskabel toe te brengen. Deze handeling kan meerdere keren worden herhaald wat zorgt voor een prettige en eenvoudige manier van installeren.

Wanneer warm en koud omgewisseld is

16/01/2024

Je kent de situatie wel, je wilt een thermostatische douche of badkraan aansluiten maar in de bestaande situatie zijn de warm- en koudwaterleidingen verkeerd-om geinstalleerd.

Standaard hoort de warmwateraansluiting altijd aan de linkerzijde te zijn geinstalleerd. Hiervanuitgaande zijn ook de thermostaatkranen gemaakt.

Je wilt liever niet de muur openbreken om de leidingen om te leggen of een andere kraan bestellen. Grohe heeft hiervoor een oplossing. Een kardoes voor omgekeerde waterwegen.

 

Nieuw! DMEGC 440 Wp TOPCon zonnepanelen

15/01/2024

Vanaf eind januari zijn de nieuwe DMEGC 440 Wp zonnepanelen bij Wasco uit voorraad leverbaar. Deze panelen zijn uitgerust met n-type TOPCon zonnecellen, wat een aanzienlijke prestatieverbetering geeft en een productgarantie van wel 25 jaar!

n-type TOPCon
Dit nieuwe type zonnecel geeft aanzienlijke prestatieverbeteringen van het zonnepaneel ten opzichte van voorloper p-type PERC. De paneelefficiëntie stijgt naar meer dan 22%. In de celkern wordt meer direct zonlicht omgezet in elektriciteit en ook bij lichte bewolking en/of schaduw presteert het paneel aanzienlijk beter. Ook zijn de zonnecellen beter bestand tegen hoge temperaturen, wat de levensduur ten goede komt. In jaar 30 ligt de opbrengst van het zonnepaneel nog altijd op 87,4% of hoger.

Voorloper
Op dit moment zijn ook nog 375 Wp en 410 Wp zonnepanelen bij Wasco uit voorraad leverbaar. Deze blijven beschikbaar zolang de voorraad strekt. Het is belangrijk om te weten dat de afmeting van het nieuwe 440 Wp paneel afwijkt van de voorlopers:
- zonnepaneel 375 Wp: 1755 x 1038 x 35 mm
- zonnepaneel 410 Wp: 1722 x 1134 x 30 mm
- zonnepaneel 440 Wp: 1762 x 1134 x 30 mm

Eén paneel of een pallet vol?
Deze zonnepanelen hebben we op voorraad in ons magazijn en zijn zowel per stuk als per pallet te bestellen:
- DMEGC PV-paneel 440Wp Full black TOPCon N-type 1762x1134x30 mm
- DMEGC PV-paneel 440Wp Full black TOPCon N-type 1762x1134x30 mm (pallet 36 stuks)

Makkelijk selecteren
Om productselectie zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben we ook voor deze nieuwe zonnepanelen pakketten samengesteld van zonnepanelen, omvormer en eventueel optimizers. Ook hebben we pakketten met bevestigingsmaterialen voor diverse opstellingen. Zo heb je met slechts een paar klikken alle componenten voor een complete installatie in de winkelmand!

Bekijk hier het nieuwe assortiment pv-panelen met 440 Wp.

Let op: De 375 Wp en 410 Wp zonnepanelen en de pakketten met/voor deze panelen blijven beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Nieuw bij Wasco: Haal alle warmte uit radiatoren met Heatfan radiatorventilatoren

20/12/2023

Vanaf nu zijn de radiatorventilatoren van Heatfan verkrijgbaar bij Wasco. Deze ventilatoren zijn ontworpen om alle warmte uit de verwarming blazen en dragen op deze manier bij aan een efficiëntere en effectievere warmteverdeling in huis. Dit is niet alleen heel comfortabel, het scheelt de consument ook in de maandelijkse kosten.

Doordat de Heatfan radiatorventilatoren de warmteafgifte van radiatoren verhogen, zorgen ze ervoor dat een ruimte sneller opwarmt. En dankzij de verhoogde warmteafgifte kan de temperatuur van een radiator of convector worden verlaagd, terwijl er niets wordt ingeleverd op de capaciteit. Dit heeft dus ook meteen een gunstig effect op de levensduur van de ketel of warmtepomp.

 

Nieuw bij Wasco: VSH XPress RVS 304 pressfittingen en buizen

06/11/2023

VSH XPress RVS 304 is het ideale systeem om corrosie te voorkomen in verwarmings- en koelsystemen. Het assortiment bestaat uit RVS M-profiel pressfittingen en buizen van 15 tot 108 mm. 

De producten zijn standaard voorzien van EPDM O-ringen en zijn uitermate geschikt voor toepassingen in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie. Ook kunnen de VSH XPress RVS 304 producten worden gebruikt voor solarinstallaties en persluchttoepassingen.

De VSH XPress RVS 304 producten zijn eenvoudig te combineren met bijvoorbeeld VSH XPress 316, VSH MultiPress, VSH Shurjoint RVS, VSH Tectite RVS en diverse andere RVS afsluiters. 

Al met al biedt dit assortiment een nieuwe totaaloplossing van hoge kwaliteit met een maximaal toepassingsbereik.

Alle voordelen op een rij:
- een voordelig en hoogwaardig VSH XPress RVS system
- snelle en veilige verbindingstechnologie 
- efficient en corrosiebestendig
- voor verwarmings- en koelinstallaties
- eenvoudig te combineren met andere VSH systemen 
- te gebruiken in combinatie met de bestaande VSH SudoXPress RVS buis 1.4301(AISI304), 14401 (AISI316), 1.4521 (AISI444)
- bestaand VSH XPress pressgereedschap kan gebruikt worden
- max. 16 bar werkdruk
- EPDM O-ring geschikt van -35°C tot 135°C, 150°C kortstondig
- extra veiligheid door Leak Before Pressed o-ring functie

Bekijk alle artikelen hier

Zacht water dankzij de waterontharders van Pentair

10/10/2023

De Pentair Foleo en Pentair Evolio zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Wasco. Deze waterontharders voorkomen problemen door kalkaanslag, dus dat betekent; goed nieuws voor leidingen en toestellen. De waterontharders van Pentair geven het leven weer glans.

De GROHE Tempesta handdouche: een waterbesparende oplossing met stijl

15/12/2023
De GROHE Tempesta handdouche is populair onder consumenten, omdat het een luxe douche-ervaring geeft en tegelijkertijd water en geld bespaart. De handdouche heeft een nieuw design en slimme functies gekregen die het product nog interessanter maken voor jouw klant. De Tempesta 110 past in iedere badkamer vanwege de keuze uit verschillende designs.

Fraai en robuust: de nieuwe airco buitenunit omkasting van Aircocase

09/06/2023

Als installateur krijg je steeds meer te maken met het esthetische aspect van functionele apparatuur. Zo ook bij airconditioning. Mensen willen comfort maar ook een mooi en net aangezicht van het huis. Aircocase heeft een nieuwe, universele airconditioning ombouw op de markt gebracht die stevig is, trendy oogt én voor jou heel eenvoudig te monteren is.

Honeywell Home DT4 Ruimtethermostaten; ontworpen voor installateurs, gemaakt voor gebruikers

09/08/2023

Installateurs vormen het eerste aanspreekpunt voor een klant. Daarom hebben de engineers van Resideo bij het ontwerpen van de nieuwe Honeywell Home DT4 Ruimtethermostaten geluisterd naar de feedback van installateurs. Hierdoor weten ze exact welke eigenschappen van belang zijn voor de comfortoplossing die de klant tegenwoordig verlangt.

De nieuwe DT4 Ruimtethermostaten van Resideo combineren een slank, modern design met eenvoudige installatie en duidelijke gebruiksfuncties. Dit maakt dat deze thermostaat in alle opzichten voorziet in de wensen en behoeften van zowel de installateur als de consument. 

De nieuwe DT4 Ruimtethermostaten zijn ontworpen voor gebruik in diverse soorten woningen en binnen bestaande en nieuwe toepassingen. Hiermee is de thermostaat universeel toepasbaar en in staat om samen te werken met diverse verwarmings- en koelingssystemen, inclusief warmtepompen, zonering en vloerverwarming; De DT4 Ruimtethermostaat kan worden geïnstalleerd als thermostaat maar ook samen met andere comfortoplossingen, zoals bijvoorbeeld de Honeywell HCC100 Multizoneregelaar of de Honeywell Evohome comfortoplossingen.

Hybride instapoplossing aroTHERM pure

29/09/2023

Vaillant introduceert de aroTHERM pure, een lichte en compacte lucht-waterwarmtepomp die uitermate geschikt is voor hybride systemen. De aroTHERM pure is voorzien van R32 split technologie en is beschikbaar in vermogens van 4, 6, 8 of 10 kW. Samen met een eenvoudige installatie en gunstige prijs-/kwaliteitverhouding is de aroTHERM pure een aantrekkelijke hybride instapoplossing voor zowel installateur als woningeigenaar. 


De aroTHERM pure is de nieuwe hybride warmtepomp instapoplossing van Vaillant. Deze lichte en compacte lucht-waterwarmtepomp is voorzien van R32 split technologie en beschikbaar in vermogens van 4, 6, 8 en 10 kW. Dit maakt de aroTHERM pure veelzijdig toepasbaar: of als add-on hybride bij een bestaande of nieuwe cv-ketel, of als all-electric ready hybride waarbij stapsgewijs wordt toegewerkt naar volledig elektrisch verwarmen. Met een aroTHERM pure kun je tot een buitentemperatuur van -25°C verwarmen en bovendien bezit de warmtepomp het hoogst haalbare energielabel A+++ voor verwarming. Met de eenvoudige installatie en gunstige prijs-kwaliteitverhouding van de aroTHERM pure maakt Vaillant hybride verwarmen nu bereikbaar en haalbaar.

Zowel de installateur als de woningeigenaar kan vertrouwen op de jarenlange expertise en ervaring van Vaillant in hybride warmtepompsystemen. Voor Vaillant is hybride verwarmen namelijk niet nieuw, wij doen dit reeds 15 jaar in Nederland. Daarbij geldt de zekerheid van een merk voor het gehele hybride systeem met deskundige ondersteuning vanaf advies tot aan ingebruikname en onderhoud.