Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Beheer op afstand: de trend voor snelle service

22/04/2024

Voor steeds meer installatie- en servicebedrijven wordt het interessant om verwarmingsinstallaties op afstand te monitoren. In de huidige markt, waar personeelstekorten en responssnelheid een grote rol spelen, worden de voordelen duidelijk: grotere efficiëntie en mogelijkheden om klanten sneller te hulp te schieten. Verschillende fabrikanten bieden online tools die installateurs kunnen gebruiken om installaties van desbetreffende merken op afstand te beheren. Het omarmen van deze technologieën, geeft vooruitstrevende installateurs en servicemonteurs een concurrentievoordeel. We lichten een voorbeeld van zo’n mooi platform toe in dit artikel: HomeCom Pro van Nefit Bosch.

Waterbesparingstips: 5 innovatieve oplossingen

11/03/2024

Als installateur heb je veel voordeel van de meest efficiënte oplossingen voor jou en je klanten. Ook op het gebied van sanitair gebeurt er veel in de markt. Waterbesparing wordt steeds belangrijker, niet alleen vanuit milieuoogpunt, maar ook vanwege de kostenbesparingen die het met zich meebrengt voor huiseigenaren. Chantal Timmer, productmanager sanitair bij Wasco, is regelmatig in gesprek met toonaangevende merken in de sanitairindustrie. Chantal zette de meest innovatieve producten en technologieën voor je op een rij. Tips die niet alleen water besparen, maar ook jouw installatiewerk efficiënter maken.

Hier zijn 5 tips die je in overweging kunt nemen:

Geen ruimtegebrek meer bij renovatie met de Bosch Compress 2000 warmtepomp

06/02/2024

Juist bij renovatie is er steeds meer aandacht voor verduurzaming: wat is (echt) nodig, wat is er mogelijk? En vooral, hoe houdt je voor je klant het kostenplaatje in de hand? Oftewel, welke maatregelen zorgen voor maximaal resultaat tegen verantwoorde kosten? Natuurlijk wordt eerst gekeken naar ‘de schil’, dus naar de bouwkundige aspecten zoals isolatie en beglazing. Vervolgens komt ook snel de installaties in het vizier. Hoe zorg je zo duurzaam mogelijk voor warmte en warm water? Zijn er mogelijkheden voor een warmtepomp? Zo ja, dan moet het ook nog efficiënt en praktisch uitvoerbaar zijn tegen aanvaardbare kosten.

Quooker, de kraan die alles kan

28/09/2023

Met de CUBE heeft de Quooker-kraan naast koud, warm en kokend water óók gekoeld, gefilterd bruisend water! En dat allemaal 1-en-dezelfde kraan. Makkelijk te bedienen, tijdbesparend en ook nog eens goed voor het milieu. Want plastic waterflessen in huis halen is niet meer nodig.

Kraan eruit, Quooker erin
Waarom zou je wachten tot je de keuken vernieuwd, als je nu al kan genieten van het gemak van koud, warm, kokend, gekoeld en bruisend water uit één kraan? De CUBE bestel je samen met één van de Quooker-kranen en het kokendwaterreservoir. De CUBE plaats je onderin het keukenkastje naast het reservoir. Met 1 CO2-cilinder tap je circa 60 liter koud bruisend water.

Geniet van bruisend water en bespaar geld
Drink je veel bruisend mineraalwater dan ben je met een Quooker die bruisend water geeft een stuk goedkoper uit. Reken maar mee. De kosten voor 4 CO2-cilinders (ze worden per 4 verkocht) die je nodig hebt om bruisend water uit je Quooker te kunnen tappen zijn € 60,-. Goed voor circa 240 liter bruisend water. Dat is € 0,25 per liter. Gefilterd water kost € 0,03 per liter. Stel dat jullie thuis 8 liter bruisend en 4 liter gefilterd water per week drinken en een liter mineraalwater € 0,50 kost. Dan bespaar je zo € 200,- per jaar.

Blijf zuinig met energie
Wie zich afvraagt of een CUBE veel energie verbruikt, kunnen we geruststellen. Of je drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeld-waterreservoir maakt geen verschil. Het afkoelen kost evenveel energie en met maar 5W standby-verlies (ongeveer € 0,07 per dag) is de CUBE van Quooker ook nog eens zuinig. Daar hoeft de koelkastdeur niet meer voor open te staan.

Eenvoudige installatie
Het installeren van de CUBE is erg eenvoudig.
Bekijk alle informatie, de installatiehandleiding en installatievideo op www.quooker.nl/.installateurs

Greenway Neo N

20/09/2023

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de hedendaagse maatschappij. Climalife heeft daarom een milieuvriendelijk alternatief ontwikkeld voor de traditionele petrochemische energiedragers, zoals mono-ethyleenglycol en monopropyleenglycol. Greenway® Neo N is een plantaardige energiedrager op basis van biologische 1,3-propaandiol. Er is een complete range beschikbaar voor alle toepassingen. 

Verduurzamen met een Daikin hybride warmtepomp

01/06/2023

Binnen 1 dag geïnstalleerd, ook zonder STEK. Wil jij jouw klanten helpen met directe besparing op hun energiekosten?  Meld je dan aan voor de Daikin Hybride Roadshow

Speciaal voor installateurs organiseert Daikin in deze maand de ‘Daikin Hybride Roadshow’. Laat je informeren op het gebied van kennis, kwaliteit en installatiegemak van een Daikin hybride warmtepomp, krijg inzicht in het complete productportfolio en ontmoet de Daikin specialisten die je alles kunnen vertellen over hét product waarmee verduurzamen van Nederlandse woningen haalbaar en betaalbaar is. 

Meld je gratis aan voor een roadshow bij jou in de buurt. 

Alle roadshows starten om 16.00 uur en eindigen rond 20.00 uur incl. een walking dinner.  

Op iedere warmtepompvraagstuk een antwoord van Masterwatt

17/11/2023

Voordat je een warmtepompinstallatie met of zonder elektrische bijverwarming adviseert, dmaak dan eerst een berekening om uit te zoeken welk vermogen en type producten je het beste kunt gebruiken. Masterwatt ondersteunt jou volledig bij het installeren van warmtepompen; van advies tot begeleiding tijdens het voortraject, aanschaf en installatie van de warmtepomp.

Bespaar water en energie met kranen en douches van hansgrohe

28/09/2023

Met hansgrohe kranen en douches die voorzien zijn met de EcoSmart en CoolStart technologie besparen je klanten water, energie en zo ook kosten, zonder op douchecomfort in te leveren.

hansgrohe EcoSmart producten helpen water te besparen door ingebouwde techniek die de waterdoorlaat stabiliseert en verlaagt. In vergelijking met andere hansgrohe douches die gemiddeld 15 liter water per minuut verbruiken, verlagen de EcoSmart douches het waterverbruik tot zo’n 40% (8 liter per minuut). De EcoSmart+ douches verlagen het waterverbruik zelfs tot zo’n 60% (6 liter per minuut). hansgrohe EcoSmart kranen verbruiken tot maar liefst 60% minder water dan gebruikelijke kranen. EcoSmart kranen verbruiken maximaal 5 liter per minuut, waarbij de EcoSmart+ kranen slechts 4 liter per minuut verbruiken. Doordat de EcoSmart douches en kranen een net iets ander binnenontwerp hebben en het water met lucht wordt verrijkt, hebben je klanten net zo veel waterplezier als met gebruikelijke producten. Er wordt niets op comfort ingeleverd en ze zijn milieubewust bezig!