Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

In de verlenging! Remeha Super Stapel Spektakel Weken

13/12/2023

De SUPER Stapel Spektakel weken worden verlengd met één maand. Nieuwe einddatum van de actie is nu 30 april 2024, registreren kan t/m 31 mei 2024 en de Remeha Cadeaukaarten zijn in te wisselen t/m 30 juni 2024.

Installeren en registreren van Remeha actieproducten levert installateurs tijdelijk extra voordeel op. Tijdens de Super Stapel Spektakel Weken kunnen installateurs voordeel stapelen tot € 600,- of meer. De actie bestaat uit meerdere deelacties (Remeha Cadeaukaart, Persoonlijke uitdaging, Superuitdaging en Hybrid Hero bonus) en geldt voor iedere actie cv-ketel en warmtepomp die wordt geïnstalleerd en geregistreerd in MijnRemeha. De actie duurt tot en met 30 april 2024.

Remeha Cadeaukaart
Bovenop de reguliere spaarpunten die installateurs al ontvangen voor elke registratie, beloont Remeha ze tijdens de actieperiode ook met een Remeha Cadeaukaart van € 20,- voor iedere cv-ketel en € 60,- voor iedere warmtepomp. Hiermee kan een cadeau naar keuze in de Remeha Spektakel Shop gekozen worden. Uiteraard kunnen cadeaukaarten gestapeld worden voor nog mooiere gadgets, cadeaus of belevenissen.

Persoonlijke uitdaging
Op basis van eerdere MijnRemeha-registraties heeft Remeha voor iedere installateur een haalbare persoonlijke uitdaging klaargezet. Als je de uitdaging aangaat en binnen de actieperiode het doel behaalt, ontvang je hiervoor een mooie extra bonus, uitgekeerd in Remeha Cadeaukaarten.

Superuitdaging
Voor installateurs die nog meer kansen zien om Remeha cv-ketels of warmtepompen te plaatsen heeft Remeha een superuitdaging klaargezet. Hiermee wordt de bonus van de persoonlijke uitdaging voor de installateur verdubbeld.

Hybrid Hero-bonus
Om het aantal Hybrid Hero’s, en daarmee de benodigde installatiecapaciteit om (hybride) warmtepompen te plaatsen, te verhogen ontvangen Hybrid Hero’s tijdens de actieperiode een extra bonus bij het behalen van de persoonlijke en superuitdaging. Deze bonus wordt ook uitgekeerd in Remeha Cadeaukaart(en).

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze Super Stapel Weken van Remeha vinden? Kijk dan snel op de actiepagina.

Heb je nog geen MijnRemeha account? Vraag er hier één aan.

Nieuw bij Wasco: Haal alle warmte uit radiatoren met Heatfan radiatorventilatoren

20/12/2023

Vanaf nu zijn de radiatorventilatoren van Heatfan verkrijgbaar bij Wasco. Deze ventilatoren zijn ontworpen om alle warmte uit de verwarming blazen en dragen op deze manier bij aan een efficiëntere en effectievere warmteverdeling in huis. Dit is niet alleen heel comfortabel, het scheelt de consument ook in de maandelijkse kosten.

Doordat de Heatfan radiatorventilatoren de warmteafgifte van radiatoren verhogen, zorgen ze ervoor dat een ruimte sneller opwarmt. En dankzij de verhoogde warmteafgifte kan de temperatuur van een radiator of convector worden verlaagd, terwijl er niets wordt ingeleverd op de capaciteit. Dit heeft dus ook meteen een gunstig effect op de levensduur van de ketel of warmtepomp.

 

6 onderhoudstips voor warmtepompen

14/12/2023
Onderhoudsarm is niet hetzelfde als onderhoudsvrij. Dat is de conclusie die getrokken kan worden uit de column van technisch specialist Ingmar Tennekes in magazine Koppeling. Een warmtepomp is voor de consument een kostbaar product, waarvan ze graag de levensduur en energiezuinigheid maximaal willen benutten. Dit begint met een goede installatie en inbedrijfstelling, maar vraagt ook aandacht voor onderhoud en monitoring. We hebben zes onderhoudstips voor warmtepompen voor je uit de column gevist.

Ook een warmtepomp heeft onderhoud nodig

12/12/2023

Warmtepompen zijn erg onderhoudsarm, maar dat betekent niet dat ze volledig onderhoudsvrij zijn. Onderhoud en monitoring zijn van groot belang voor de energiezuinigheid en levensduur van een systeem. Ik spreek regelmatig installateurs die vragen wat ze dan precies moeten doen. Ik help graag een handje.

Eigen stroom eerst

12/12/2023

Eindelijk is het zover. Stroom stoot de woekerpolis van zijn dubieuze troon. De transparantie van de energienota is belabberd. Geen idee wat je gaat betalen en wiens kas je spekt. Dynamische aan- en verkooptarieven, onbegrijpelijke toeslagen en de terugleverboete. Voor huiseigenaren met zonnepanelen komt daar nu de contractverkorter bij. Met als resultaat: kortsluiting in het hoofd van menig opwekker. 

Wkb? Aan de slag ermee!

12/08/2023

Op 1 januari 2024 treedt de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. De Wkb moet zorgen voor minder faalkosten en een hogere bouwkwaliteit. De wet heeft gevolgen voor bouwers, maar ook zeker voor installateurs. Dat is helaas nog lang niet tot alle installateurs van Nederland doorgedrongen. 

Summer party

12/08/2023

Zomer, de zon schijnt en het is lekker warm. Gas- en stroomprijzen zijn fors gedaald en we kunnen weer jaarcontracten afsluiten. De energiecrisis is even ver weg. Maar hebben we iets van deze nare ervaring geleerd? Bereiden we ons voor op de onvermijdbare winter door te blijven investeren in verduurzaming? Misschien, maar vooruitkijken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. 

Samen het juiste beeld scheppen van de airco

12/04/2023

Energieslurpers. Lelijk. Ongezond. Veel geluid. Altijd tocht in je nek. Het imago van airco’s is bij klanten soms negatief. Jij en ik weten dat dit beeld volledig achterhaald is. Airco’s zijn de afgelopen jaren flink verbeterd en anno 2023 zeer slimme en energiezuinige apparaten. Sterker nog, de lucht-luchtwarmtepomp (want dat is het feitelijk) is één van de middelen voor jou als installateur om een gasloze totaaloplossing aan te bieden.

Salderen wordt calculeren

12/04/2023

Salderen ligt onder vuur. Het zou oneerlijk en overbodig zijn. Met mijn zonnepanelen zadel ik de energieleverancier op met extra kosten die worden doorbelast aan alle klanten. Bovendien liggen er al aardig wat panelen op de daken. Nu streept het energiebedrijf de stroom die ik teruglever nog af van mijn verbruik. Maar houden ze dat vol met die wispelturige energieprijzen? En is salderen echt wel zo goed voor het klimaat?

Het energieplafond

12/01/2023

Economen vinden het energieplafond marktverstoring, klimaatgoeroes zien de poolkappen nog sneller smelten en politici kopen vooral gemoedsrust. En ik? Ik mag toch niet klagen met dit staatscadeau van minstens duizend euro? Dan schroef ik de thermostaat weer lekker op naar 20 graden. En zo wrijven de aandeelhouders van energiebedrijven zich alvast in hun handen.

De weg naar een nieuwe circulaire economie

12/01/2023

Het is een bijzondere tijd voor de installatiebranche. Midden in de energietransitie kijkt iedereen naar de installateur: jullie moeten het halen van de klimaatdoelstellingen mede mogelijk maken. Ik zie dan ook steeds vaker dat installateurs al bij de eerste schetsen in projecten meedenken. Gouden tijden met volop kansen dus. Maar het piept en kraakt. Dat komt onder andere omdat de grondstofcrisis de energietransitie letterlijk in de weg zit.

De vernieuwde Walraven Montagerails

05/12/2023

De vertrouwde montagerails van Walraven zijn verder geoptimaliseerd en bieden nu een aantal verbeterde toepassingen. Hierdoor worden de werkzaamheden op de werkplaats niet alleen versneld, maar ook lichter. Dit maakt de montagerails voor uiteenlopende projecten de juiste keuze.

Duurzamer
In het productieproces van beide montagerails zijn enkele aanpassingen doorgevoerd en worden de montagerails nu duurzamer geproduceerd. 

Verbeterd gatenpatroon
Het bestaande gatenpatroon van de Walraven RapidRail® is verbeterd. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om Walraven starQuick® beugels, met behulp van houtschroeven, aan de montagerail te bevestigen. Ook het gatenpatroon van de Walraven RapidStrut® is vernieuwd: zo is er een extra gat toegevoegd, speciaal om ankers te bevestigen. Hierdoor kunnen met behulp van betonschroeven gemakkelijk en snel verbindingen gemaakt worden aan muren of plafonds.

 

Keukenboiler eruit, Quooker erin

05/12/2023

Het COMBI-reservoir van Quooker biedt vele voordelen. Allereerst is er alleen een koudwaterleiding nodig in de keuken om een Quooker-systeem te installeren. Dit zorgt voor lagere installatiekosten omdat er geen warmwaterleiding hoeft te worden gelegd vanaf het voorraadvat naar de keuken. Dit bespaart op initiële installatiekosten. Ook voorkomt dit stilstandsverlies door het ontbreken van de warmwaterleiding. Dit kan, afhankelijk van de gezinssituatie, oplopen tot een besparing van 6000 liter water per jaar. 
Een ander voor de hand liggend voordeel is dat er altijd direct kokend water ter beschikking staat. Dit biedt veel toepassingsmogelijkheden zoals: het zetten van een kopje thee, maken van instant soep of noodles en het koken van pasta of aardappelen. Maar ook voor het schoonmaken van vieze ovenschalen en snijplanken, steriliseren van babyflesjes en nog veel meer. Dit allemaal scheelt ontzettend veel tijd met een Quooker-systeem in huis. Met het COMBI-reservoir tap je maar liefst 27 liter warm water van 40°C. Zo is er altijd warm water, zonder enige wachttijd. 
 

Nieuw bij Wasco: VSH XPress RVS 304 pressfittingen en buizen

06/11/2023

VSH XPress RVS 304 is het ideale systeem om corrosie te voorkomen in verwarmings- en koelsystemen. Het assortiment bestaat uit RVS M-profiel pressfittingen en buizen van 15 tot 108 mm. 

De producten zijn standaard voorzien van EPDM O-ringen en zijn uitermate geschikt voor toepassingen in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie. Ook kunnen de VSH XPress RVS 304 producten worden gebruikt voor solarinstallaties en persluchttoepassingen.

De VSH XPress RVS 304 producten zijn eenvoudig te combineren met bijvoorbeeld VSH XPress 316, VSH MultiPress, VSH Shurjoint RVS, VSH Tectite RVS en diverse andere RVS afsluiters. 

Al met al biedt dit assortiment een nieuwe totaaloplossing van hoge kwaliteit met een maximaal toepassingsbereik.

Alle voordelen op een rij:
- een voordelig en hoogwaardig VSH XPress RVS system
- snelle en veilige verbindingstechnologie 
- efficient en corrosiebestendig
- voor verwarmings- en koelinstallaties
- eenvoudig te combineren met andere VSH systemen 
- te gebruiken in combinatie met de bestaande VSH SudoXPress RVS buis 1.4301(AISI304), 14401 (AISI316), 1.4521 (AISI444)
- bestaand VSH XPress pressgereedschap kan gebruikt worden
- max. 16 bar werkdruk
- EPDM O-ring geschikt van -35°C tot 135°C, 150°C kortstondig
- extra veiligheid door Leak Before Pressed o-ring functie

Bekijk alle artikelen hier

De meest compacte hybride warmtepomp voor elke cv-ketel

25/10/2023

Met de Atlantic Aurea Hybrid add-on warmtepomp kies je voor een hybride warmtepomp voor plekken waar een volledig overstap naar all-electric niet mogelijk, of nog niet gewenst is. Met deze slimme en flexibele oplossing bespaar je op het gasverbruik, verbeter je het energielabel en daarmee de waarde van de woning. Kortom, een echte boost voor elke cv-installatie!

Meest compacte oplossing
De Aurea Hybride add-on heeft géén binnenunit. Dat betekent dat de cv-ketel niet verplaatst hoeft te worden en dat de ruimte in de woning behouden blijft. De Aurea Hybride add-on past op elke cv-ketel en er zijn geen F-gas handelingen nodig om deze te kunnen plaatsen. In de buitenunit zijn de circulatiepomp, ontluchter en veiligheidsklep al geïntegreerd.